Három nap az öko jegyében

Garantált túrákkal, környezeti nevelési programokkal, interaktív játszóházzal, ökotudatos praktikákkal, kézműves műhellyel és kulturális programokkal vár minden kedves érdeklődőt a II. Orfűi Ökofesztivál.

hirdetés

2014. augusztus 15. és 17. között kerül megrendezésre a II. Orfűi Ökofesztivál a Panoráma Kempingben. A három nap során számtalan izgalmas program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az interaktív játszóházakban ökobarkácsolás, fa hulladékból játékkészítés, napaszaló bemutató, mesekuckó, papírhajtogatás, bio körhinta, népi játékok, madártani előadások, nemezelés és sok más izgalmas program várja a látogatókat.

A rendezvényen fellép a Hanga Banda, a Röppentő Együttes, Csizmadia Sándor, Borsos István tárogatóművész, a Carnivalito együttes, Fülöp Gyula bűvész, valamint a szombati napon 19 órától Nagy Bandó András is fellép a hajó színpadnál!

A Panoráma Ökokertben közös kertlészkedéssel, óriás fűszerspirál készítéssel, “erdőkóstolóval”, zöldfűszer felismerő versennyel várnak mindenkit. A rendezvényen természetesen helyi termék piac várja a látogatókat, valamint első ízben megrendezésre kerül az I. Baranyai Lekvár- és Csatni verseny is.

Akik még természetközelibb élményre vágynak, azok a Mecsek Háza szervezésében ingyenes, garantált programokon vehetnek részt a három napos rendezvényen, melynek keretében vezetett túrákat tehetnek a Sárkányok nyomában és a Vízfő Forrásháznál, vagy akár előzetes bejelentkezéssel kipróbálhatják az overallos barlangi kalandtúrát is a Szuadó vagy a Trió-barlangban, sőt még csomókészítő kurzuson is részt vehetnek!