Hazaszállították a pécsi gyilkost

Hazaszállították Angliából Magyarországra pénteken azt az emberöléssel gyanúsított férfit, aki tavalyi elfogását megelőzően 14 évig bujkált a hatóságok elől – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

hirdetés

A közlemény szerint H. Gábor hazaszállítása a kiadatási eljárást követően történhetett meg. A gyanúsítottat a megyei rendőrség munkatársai kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

A rendőrség utalt arra: a gyanú szerint a férfi és társa 1998. január 21-én a Pécsről Orfűre vezető út mellett bottal bántalmazott, majd késsel többször megszúrt egy vokányi férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. H. Gábor ezután elmenekült, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A baranyai rendőrség két nappal a bűncselekmény után arról tájékoztatott, hogy a 28 éves vokányi férfit zsineggel fojtogatták gyilkosai, orrát, arccsontját, kézujjait eltörték, testét csákány nyelével ütlegelték, és tizennyolcszor megszúrták. Az áldozat holttestére Pécs közelében, az Abaligeti úton, a hó alatt találtak rá. Az ügy hátterében elszámolási vita állt.

A bűntett egyik gyanúsítottját rövid időn belül elfogták, a férfi beismerő vallomást tett, később el is ítélték. Az új személyazonosságot szerző és Angliában bujkáló H. Gábort tavaly a munkahelyén, egy fuvarozócégnél fogták el az angol rendőrök, azok után, hogy a nyomára akadt a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt körözöttek felderítésére és elfogására létrehozott célkörözési alosztálya.