Hazugságvizsgálat a kézigránátos ügyben

A Pécsi Törvényszék február 2-án folytatja a 2008-ban történt brutális kézigránátos gyilkossági ügy tárgyalását. A tárgyaláson ismertetik a hazugságvizsgálat eredményét és szembesítik a tanúkat – közölte a bíróság.

hirdetés

B. J. és három társa ellen emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. Mint az a vádiratból kiderül, 2008 nyarán B. J. és testvére megállapodtak abban, hogy megleckéztetik a szomszédjukat, akivel régóta haragos viszonyban álltak.

A vádlottak megkeresték B. S-t alsószentmártoni lakásán azzal a céllal, hogy tőle kézigránátot szerezzenek be. Ezt követően a testvérpár egyik tagja és a szintén vádlott Ó. Zs. kézigránátot dobott be a Fejlődés utcai szomszédjuk ablakán.

A  gyilkos eszköz a franciaágyra esett és ott felrobbant, melynek következtében P. Z. és élettársa a helyszínen életüket vesztették, miközben a gyerekek is házban voltak.

A mostani tárgyalásra a bíróság 11 főt idézett, a tanúk szembesítését fogja lefolytatni és két új tanút ki is hallgat.

Ismertetni fogja a bíróság a tárgyaláson az elkészült poligráfos vizsgálat anyagát. A tárgyaláson előre láthatóan perbeszédek várhatók, ítélethirdetés nem várható.