Hetedszer is Messié az Aranylabda

Bár sokak szerint Robert Lewandowski érdemelte volna meg, végül újra – immáron hetedik alkalommal – az argentin sztárfutballista, Lionel Messi vehette át a legjobb Európában futballozó labdarúgónak járó Aranylabdát.

A tavalyi évben a koronavírus-járvány miatt nem osztották ki a France Football által alapított Aranylabdát, és ma már tudjuk, ez lett a Bayern München lengyel gólgyárosának, Robert Lewandowskinak a veszte. Egy éve ilyenkor ugyanis nem volt ember, aki ne neki adta volna a díjat. Számolatlanul lőtte a gólokat, és a Bayernnel még a BL-t is megnyerte.

Igazából rajta ezúttal sem múlt semmi, hiszen 2021-ben eddig összesen 65 gólt lőtt, 10 gólpassz mellett, és azért csak begyűjtött egy német bajnoki címet, egy szuperkupa elsőséget és a klub-vb-aranyat is. Ez azonban úgy tűnik, mit sem ér. Merthogy a szavazást ezúttal is Lionel Messi nyerte. Bár a Copa America elsősége megsüvegelendő Argentínával, azért ha össze kellene gyűjteni a klubszezonja 10 legjobb meccsét 2021-ből, nem lenne könnyű a feladatunk. És nem azért, mert olyan sok jó meccséből kellene kiválasztanunk a tíz legjobbat..

Mindenesetre a tény még tény marad: idén Messi lett a legjobb. Pályafutása során már hetedik alkalommal.

Fotó: AFP