Hosszabbít az adósságbizottság

A volt MSZP-s Soó László bizottsági elnök és Nagy Csaba jelenlegi alpolgármester meghallgatásával folytatódik csütörtökön a pécsi önkormányzat eladósodottságát vizsgáló bizottság munkája. Közben részletes kimutatás készült hitelek felhasználásáról.
Az önkormányzat vizsgálóbizottsága csütörtökön hallgatja meg a volt szocialista Soó Lászlót, aki 1999 és 2009 között volt a költségvetési bizottság elnöke, ahogyan Nagy Csabát, Pécs jelenlegi alpolgármesterét várja a testület; ő korábban a város gazdálkodását ellenőrző pénzügyi bizottságot vezette

hirdetés

Dr. Hoppál Péter, az eladósodottságot vizsgáló bizottság elnöke rámutatott: meghallgatásukkal sikerülhet rekonstruálni – a főként 2004 után jellemző – drasztikus működési és beruházási hitelfelvételek mögött húzódó politikai szándékokat.
Fontos, hogy megtudjuk, miért hajtotta ennyire igába a fejét az akkori városvezetés – fogalmazott Hoppál Péter.

A grémium első, február közepén megtartott ülésén a bizottság tagjai azt kérték, hogy a következő alkalomig minden egyes hitelről részletes kimutatás készüljön a felhasználás céljáról. Ezt az önkormányzat pénzügyi osztálya három hét alatt elkészítette – tudtuk meg.

Az eredeti elképzelések szerint ugyancsak csütörtökön tervezték meghallgatni Trombitás Károlyt (Fidesz-KDNP), aki 2009-ben váltotta Soó Lászlót a költségvetési bizottság élén, valamint Hódosi Verát (MSZP), aki szintén vezette a pénzügyi bizottság.

Erre azonban azért nem kerül sor, mivel a szocialista politikus nem tud megjelenni az ülésen, így őket együttesen egy következő alkalommal hallgatják meg.

Emiatt várhatóan a meghosszabbítja a testület munkáját, amely eredetileg a március 22-én esedékes városi közgyűlésre kívánta elkészíteni jelentését. Ezért a közgyűlés várhatóan egy hónappal hosszabbítsa meg a bizottság mandátumát, amelynek jelentését így áprilisban ismerhetik meg a pécsiek.