Immár ötven kocsival demonstrálnak

Pécsett sem okozott jelentős fennakadásokat a közlekedésben a szakszervezetek péntek reggel 7 órakor megkezdődött demonstrációja – tapasztalta az MTI tudósítója.

hirdetés

Képünk archív felvétel

Városunkban mintegy húsz autóval és ötven emberrel kezdődött a szakszervezetek demonstrációja, ennek többszörösére számítanak nap közben.

Dudi Levente, a pécsi megmozdulás egyik szervezője elmondta: a most kint álló autók a később érkezőknek is foglalják a helyet a 6-os főút Pécsről kivezető szakaszán a Tüzér utcától, így több száz méteres szakaszon zárnak le máris négy sávból egyet.

Mint mondta, napközben terveik szerint az útlezárást kiterjesztik mindkét, Pécsről kivezető sávra. A forgalom kora reggel még zavartalan volt.

A demonstráció a Független Rendőr Szakszervezet szervezésében a Baranyában egységbe tömörült tizenöt érdekvédelmi képviselet, valamint a Horvát Rendőr Szakszervezet részvételével zajlik. Délelőtt tíz órakor gyalogos demonstrációt tartanak, este ötkor pedig gyertyás megmozdulást.

A szervezők 400-500 embert és mintegy száz autót várnak a demonstrációra.

Frissítve (13:58)

Pécsett, ahol helyi és országos szakszervezeti vezetők a Horvát Rendőr Szakszervezet elnökével tartottak közös sajtótájékoztatót és egyeztetést pénteken – továbbra sincs fennakadás a közlekedésben.

A 6-os főút Szigetvár felé vezető szakaszán mintegy ötven autó foglalta el a két sáv egyikét péntek délben. A tüntetés nem okozott fennakadást a közlekedésben.

Pálfalvi Nándor, a Független Rendőr Szakszervezet baranyai választmányi elnöke azt mondta, hogy a kormány megalázza a rendvédelmi dolgozókat, nyugdíjasaikat pedig ingyenélőknek kiáltotta ki. Tarthatatlannak nevezte, hogy az ország vezetői a szakszervezetek helyére a kamarát állítanák, amelynek vezetőit nem maguk választják.

Pach Dániel, a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének elnöke arról beszélt, hogy a nyugati országokban a szakszervezetekkel való egyeztetés nélküli döntéshozatalt már magyar mintának hívják. Hozzátette, horvát kollégáikkal közös megmozdulásokról egyeztetnek pénteken.

Dubravko Jagic, a 15 ezer fős Horvát Rendőr Szakszervezet elnöke erőt és sikert kívánt a magyarországi szakszervezeteknek, és teljes támogatásáról biztosította őket.

Forrás: MTI