Idén nincs jutalom a városházán

Sajtóközlemény: “Pécsett komoly erőfeszítéseket tettünk az elmúlt időszakban, hogy visszaállítsuk a város anyagi erőforrásait, stabilizáljuk városunk működését, amelyet a csőd szélére sodort a korábbi évek elhibázott, rossz döntéseket hozó szocialista városvezetése, rövid idő alatt több tízmilliárdos adósságot felhalmozva ezzel a pécsieknek.

hirdetés

Az idei esztendő lényegében erről a komoly munkáról szólt. Ezért hoztunk számos olyan döntést, amely elzárta a pénzcsapokat, és ezért végeztük el a város teles gazdasági átvilágítását is, hogy egyrészt megtaláljuk a kiutat ebből a szorult helyzetből, másrészt, hogy tisztában legyünk az előttünk álló feladatokkal, lehetőségekkel.

Bár számos sikert elértünk ebben az évben – visszaállítottuk Pécs hitelképességét, a pénzintézetek bizalmát is visszaszereztük, stabilizáltuk az intézményeink, cégeink és a város működését –, sok feladat áll még előttünk.

Úgy gondolom, ebben a komoly munkában mindenkinek részt kell vállalnia, nem kivételezhetünk senkivel. Ezért a városvezetés úgy döntött, szakít azzal a korábbi gyakorlattal, miszerint a Polgármesteri Hivatal dolgozói között hozzávetőlegesen 40 millió forint pénzjutalmat oszt ki a város minden évben.

Idén nincs jutalom Pécsett!

A városvezetés egyúttal úgy döntött, felülvizsgálja a jutalomosztás évtizedes rendjét is, mert úgy véljük, lejárt az automatikus pénzosztogatások kora.

A most megtakarított 40 millió forintot hasznosabb célra fordítja a város, konkrétan a mozgásfogyatékkal élők életkörülményeit próbáljuk javítani ezzel, mert úgy gondolom, kötelességünk legjobb tudásunk és képességünk szerint gondoskodni azokról a pécsiekről, akik erre rászorulnak.

A Malomvölgyi Szociális Otthonban jelenleg 35-40 év az átlagéletkora a mozgásfogyatékkal élőknek, akik igen rossz körülmények között kénytelenek tölteni mindennapjaikat. Terveink szerint ezért a Zipernovszky utcában lévő, jelenlegi átmeneti otthont alakítjuk át úgy, hogy ott 1-2 fős szobákban, lakóotthonokban, emberi módon élhessenek ezen fogyatékkal élő pécsiek.

Dr. Páva Zsolt
Pécs polgármestere

Pécs, 2010-11-15