IHM: Ráncdalfesztivál és Bukarest Parádé

Péntek este kilenctől az Irigy Hónaljmirigy tagjai hajtják uralmuk alá az Expo Center színpadát. Humoruk és paródiáik a professzionális zeneértőket is nevetésre késztetik.

hirdetés

A “nyolc kan” ismert és új szerzeményekkel lép a közönség elé, a frissebb dalok az aktuális toplisták által adott “alapanyagtól” függnek. Természetesen nem maradnak el régi slágereik sem, amelyeket a koncertek közönsége rendszerint kívülről és teljes tüdőből énekel, együtt a zenekarral.

A csapat megalakulásakor a tagok még álmodni sem mertek ekkora népszerűségről – az IHM ugyanis egy „egyfellépéses” együttesnek indult. A Tüzesvíz nevű budapesti szórakozóhely szilveszteri buliján, huszonegy évvel ezelőtt adott paródia koncertnek akkora sikere volt, hogy egyszerre több meghívást is kapott a zenekar, négy évvel később pedig kiadhatták első nagylemezüket, a Fetrengést, amelyet az ismertebb “A Csillagok Háborognak” követett.

Az emlékezetes szilveszter óta több mint húsz év telt el, az IHM pedig azóta is őrzi népszerűségét és műfaji egyedülállóságát. Zajos, vidám koncertek és tizenöt lemez toboroz újabb és újabb rajongókat. A köztudatba igazán kisfilmjeik révén kerültek, az ezredforduló óta hatvanhat filmet készítettek.

Az együttes nemrég nyolcról kilenctagúra bővült. Ambrus Zoltán szabadsága alatt a többi tag meghívta a csapatba régi ismerősüket, Csarnoki “Atom Anti” Antalt, a hajdani Sing Sing zenekar gitárosát. A két formációt szép emlékek kötik össze, annak idején a Sing Sing előzenekaraként adta az IHM első teltházas koncertjét. Mivel a csapattagok mindig is megbecsülték egymást, úgy döntöttek, hogy a Mirigy Himnusz ezentúl ne nyolc, hanem kilenc “kanról” szóljon.

Czimermann Zsuzsanna írása.