Ilyen lesz az Europa Cantat

Közös munka nyomán – a Zenei Iroda, a nemzetközi Zenei Bizottság és a Regionális Művészeti Tanács közreműködésével – elkészült az EUROPA CANTAT XIX Pécs 2015 nemzetközi kórusfesztivál műhelyeinek beosztása.

hirdetés

Ezzel a mozzanattal immár véglegessé vált, hogy az idei kórusfesztiválon 40 többnapos zenei műhely várja az érdeklődőket. A regisztráció még nem zárult le, hiszen van még olyan műhely, ahova akár egyéni, akár csoportos jelentkezéseket is elfogadnak a szervezők. Ezek listája elérhető a fesztivál hivatalos honlapján (http://ecpecs2015.hu/hu/hirek/75/muhelyek–amelyekre-meg-lehet-jelentkezni).

A fesztivál zenei programját illetően izgalmas fázisába érkezett az egynapos Felfedező műhelyek és a Karnagyi és Zeneszerzői Program szervezése, a fesztivál honlapján folyamatosan jelentetik meg a részletes programokat leírásokkal, dátumokkal és karnagyi önéletrajzokkal, hogy a bőséges kínálatból így legyen könnyebb a választás.

Az Európai Kóruszene Barátai szervezete kisorsolta azt a két szerencsés fiatalt, akik ingyenes részvételt nyertek a fesztiválra,  Esther Wouters Hollandiából, Claudia Grimm Németországból érkezik Pécsre.

A július 24.-augusztus 2-ig zajló EUROPA CANTAT több ezer résztvevővel és inspiráló hangulatával az idei év egyik legszebb hazai kulturális rendezvényének ígérkezik!