Indul a vadgesztenye-permetezés Pécsen!

2019. szeptember 23-án este kezdődik a Kálvária utcán és az Ágoston téren a vörös virágú vadgesztenyék permetezése. A részleteket a Biokom közleményében tudatja a pécsiekkel.

A hétfő esti permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától. A munkák időtartama várhatóan egy óra lesz.

A felhasznált szer emberekre, melegvérű állatokra, méhekre, halakra és vízi szervezetekre veszélyt nem jelent. A Biokom viszont arra kéri a lakosságot, hogy a Kálvária utca István utca és Tettye utca közötti közterületit a permetezés ideje alatt parkolásra ne használják. A permetezést követő 2-3 órával a fák alá vissza lehet állni a gépkocsikkal.

A munkavégzést megelőző napon az adott éjszaka alatt teljesítendő területekről információt adnak majd annak érdekében, hogy az érintett lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket (ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése).

Váratlan időjárás-változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!

A munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk, de a szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezés a ritkább gyalogosforgalom miatt is van, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, ráadásul napközben sok élőlény is mozgásban van, rájuk szintén figyelni kell.

A felhasznált permetszerek: Amalgerol (növénykondicionáló), Polifeed (növénykondicionáló), Megafol (növénykondicionáló), és Champ DP (gombaölő). A használt szer III. forgalmi kategóriájú, úgynevezett szabad forgalmú szer, közterületi felhasználásra engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.

Hirdetés