Ismét győztek a pécsi párducok

Tovább nyújtotta hazai jó sorozatát a PVSK-Pannonpower, miután a Nyíregyháza gárdáját is felülmúlta. Az NB1 szombat este megrendezett 12. fordulójában egy izzadságszagú meccset nyert meg Csirke Ferenc csapata.

hirdetés

Kemény ki-ki meccsre számíthattak a Lauber Dezső Sportcsarnokba szombat este kilátogatók, hiszen mind a hazai, mind a vendég gárda győzelemre készült.

A nyíregyháziak erőt meríthettek előző összecsapásukon aratott győzelmükből, a pécsi csapatnak pedig – főként otthon – kiválóan megy az utóbbi időben.

A nagy akarás miatt sajnos egyik csapat sem tudott szépen játszani. A rendkívül pontszegény mérkőzés főként a pontatlan befejezésekről és a rengeteg faultról szólt. A játékvezetők bőkezűen osztották a büntetődobási lehetőségeket a vendégeknek. (A PVSK mindössze kettőt dobhatott az egész meccsen.) A pécsiek azonban Legion és Kovács jó egyéni akcióinak hála minimális előnnyel mehettek ugyan a nagyszünetre, ám a 42-38-as eredmény korántsem volt megnyugtató.

A harmadik negyedet jól kezdte a baranyai csapat. Villámgyorsan növelni tudták előnyüket, ám a vendégek Davis remek játékának köszönhetően pár perc elteltével megint ott voltak a PVSK sarkában: 59-57. Bár a záró játékrész simább is lehetett volna, végül kínkeservesen nyertek a hazaiak, köszönhetően annak, hogy a döntő pillanatokban rendre jó megoldásokat választottak. Tóth fontos kosarainak köszönhetően 83-78-as végeredmény született. Bár a csapat nem a legjobb formáját nyújtotta ezen az estén, a társaság erejét mutatja, hogy mégis nyerni tudtak egy szoros végjátékban.

A PVSK idén még két mérkőzést játszik. Előbb 19-én idegenben a Debrecen ellen lépnek pályára, majd 22-én a rendkívül erős Albacomp ellen, hazai pályán búcsúztatják az évet.

Pécsi VSK-PANNONPOWER- Nyíregyházi KK 83-78 (23-20, 42-38, 59-57, 83-78)
PVSK: Loesing 13/3, Kovács P. 15/3, Legion 24/18 , Tóth N.14/6 , Hendley 6. Csere: Halász 4, Nagy K. 7/3, Csabay , Horváth B.
Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nyíregyháza: Polyák 10, Mohácsi 9, Berkis 25/18, Boldizsár 8, Davis 18/3. Csere: Kaluha 5, Mondzinger 3/3, Siska.
Vezetőedző: Ferenczi Tamás