Ismét zöld út a Zöldhulladék-járatnak!

A BIOKOM Kft. a lakossági igényeknek eleget téve a téli pihenő után 2012. március 19-én újra elindítja a nagy sikernek örvendő „Zöldhulladék-járatát”. A tavasztól a tél beálltáig közlekedő Zöldhulladék-járat a családi házas övezetekben keletkező ágnyesedéket, fűkaszálékot és falombot gyűjti be térítésmentesen.

hirdetés

A járat – az elmúlt években megszokott módon – kétheti rendszerességgel közlekedik a kertes lakóterületeken ott, ahol az ilyen jellegű „zöldhulladékok” keletkezhetnek. A program célja a növényi hulladék elkülönített gyűjtése és szállítása, amely így komposztálásra kerül cégünk kökényi komposztáló telepén.

FONTOS! A Zöldhulladék-járat számára csak ágnyesedék (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak), fűkaszálék és falomb helyezhető ki úgy, hogy az ágak kévébe kötegelve legyenek, a fűkaszálék, valamint a falomb pedig műanyag zsákba kerüljön.
Amennyiben a hulladék közé kommunális jellegű anyag is kerül, munkatársainknak a kihelyezett növényi részeket nem áll módjukban elszállítani!

Páratlan héten: (AZ ÉV PÁRATLAN SORSZÁMÚ HETEI)
Hétfő: Újhegy
Kedd: Kertváros (régi)
Szerda: Kovácstelep, Patacs, Mecsekoldal (egy része)
Csütörtök: Somogy, Vasas, Budaiváros, Pécsbánya, Nagyárpád
Péntek: Diós, Rigóder, Budai külváros

Páros héten: (AZ ÉV PÁROS SORSZÁMÚ HETEI)
Hétfő: Hird, Szigeti külváros, Bálics, Makár, Donátus
Kedd: Rácváros, Ürög, Málom, Belváros, Daindol
Szerda: Ispitaalja, Gyárváros, Mecsekoldal (egy része)
Csütörtök: Szabolcs, Szabolcsfalu, Mecsekoldal (egy része)
Péntek: Meszes, Basamalom, Postavölgy

A zöldjárattal kapcsolatban, illetve bármilyen egyéb lakossági hulladékszállítási vagy városüzemeltetési ügyben ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésre személyesen, levélben és telefonon (7632 Pécs, Siklósi út 52. Tel.: 72/502-101, 502-111, zöld szám: 80/200-590, ugyfelszolgalat@biokom.hu).

Forrás: BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.