Itt a tavasz, dagad az orr

Csütörtöktől komoly változás áll be a pécsi időjárásban, hiszen a reggeli hűvös órák ellenére a délutáni órákban már 15-20, hétvégén akár 22 fokot is lehet majd mérni árnyákban. A szél visszavesz erejéből, ugyanakkor az allergiások tüsszöghetnek, fújhatják orrukat.

hirdetés

Az idokep.hu és a meteorológiai szolgálat szerint is jelentősen emelkedik a hőmérséklet, megszűnik a napközbeni metsző szél és megszűnnek a csapadékhullámok csütörtöktől. Ha lassan, de biztosan is: elkezdődik a hamisítatlan tavasz az időjárásban is.

Csütörtökön például már 15-18 fok lehet Pécsen is árnyékban, majd pénteken sok napsütésre, kellemes, tavaszi időre számíthatunk, s csapadék sem várható. Reggel ugyan még előfordulhat helyenként gyenge fagy, a maximum-hőmérséklet azonban már eléri a 16-20 fokot.

Szombaton igazi tavaszi idő várható, sok napsütéssel, csapadék nélkül, mérsékelt széllel. Vasárnap délután már erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és főként nyugaton egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A csúcshőmérséklet 18-22°C között alakul

Rossz hír mindez ugyanakkor az allergiásoknak, hiszen a következő napokban elsősorban a nyírfa, a kőris, valamint a ciprusfafélék, a nyárfa és a juhar pollenje lehet jelen tüneteket okozó közepes koncentrációban. A tiszafafélékre érzékenyeknek lesz a legrosszabb. A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony marad ugyanakkor.