Ittas vezetők adtak munkát a zsaruknak

Három balesetet okoztak ittas vezetők a hétvégén a megyében – derült ki a BMRFK hétfői tájékoztatójából. A negyedik sofőrnél a rendőrök drogot is találtak. Íme a részletek:

hirdetés

Vasárnap hajnalban Pécsett a Siklósi úti felüljáró felhajtóján a szalagkorláton akadt fenn egy gépkocsi, amely közlekedési táblákat is kidöntött a beleset során. A sofőrnél közepes fokú ittasságot állapított meg a vizsgálatot végző orvos, a férfi ellen eljárás indult.

Görcsönydoboka belterületén súlyos sérüléseket szenvedett az a gépkocsivezető, aki áttért a szemközti sávba, majd letért az útról és egy villanyoszlopnak ütközött, ezt követően pedig visszasodródott az úttestre. Az orvosi vizsgálat nála is közepes fokú ittasságot állapított meg.

Szigetváron is hasonló baleset történt: egy fiatalember egy kanyarban hirtelen fékezett, majd kisodródott az úttestről és nekicsapódott egy villanyoszlopnak. Ő sérülés nélkül úszta meg a balesetet, azonban több százezer forint kárt okozott és ugyancsak ittasan vezette járművét. Az ügyben eljárás indult.

Szombat hajnalban Pécsett a rendőrök intézkedés alá vontak egy személygépkocsit, melyben két fiatal férfi utazott. A sofőr nem tudott felmutatni vezetői engedélyt, és az is kiderült, hogy édesanyja engedélye nélkül használja a gépkocsit. Ezt azonban tetézte, hogy alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt vezetett, illetve kábítószert birtokolt. Az ügyben büntetőeljárás indult.