Jakabos Zsuzsanna bronzérmes

Hosszú Katinka ezüst-, Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmet nyert hétfőn 400 méteres vegyesúszásban a margitszigeti Európa-bajnokságon. Mellettük Kis Gergő bronzérmet nyert hétfőn 400 m gyorson.

hirdetés

A vb-aranyérmes Hosszú, akitől a mellúszásban vette át a vezetést Miley, 4:36.43-mal, míg Jakabos 4:37.92-vel csapott célba. A számot a brit Hannah Miley nyerte 4:33.09 perces Európa-bajnoki csúccsal.

“Nem vagyok csalódott, mert ma nem éreztem, hogy ki tudom magamból hozni, amiért egész évben edzettem – értékelt Hosszú Katinka, a szám vb-címvédője. – Örülök az ezüstnek, s annak is, hogy a magyarok még egy érmet nyertek ebben a számban. A mellúszásomon megpróbálok javítani.”

“Jobb időt is úszhattam volna, de nagyon boldog vagyok, mert ez az első felnőtt érmem. Nagyon izgultam az elején, fantasztikus volt hazai közönség előtt versenyezni” – mondta Jakabos.

A két dobogós mellett Kis Gergő bronzérmet nyert hétfőn 400 m gyorson, aki jól tartotta a tempót esélyesebb riválisaival, nem szakadt le a táv első háromnegyedén, majd szokásos erőteljes hajrájával – kellemes meglepetést okozva – harmadikként csapott a célba, 3:48.14 perces idővel. E számban az aranyérem a francia Yannick Agnelnek (3:46.17), az ezüst pedig a világbajnok, világcsúcstartó német Paul Biedermann-nak (3:46.30) jutott