“Japán” kiskertet dédelget egy házaspár Kertvárosban

Pécsett rengeteg olyan kert található, amin az ember szeme fennakad. De ez a régi Kertvárosban található oázis egészen más, mint a többi. Egy vietnami házaspár alakította ki és gondozza mindennap. 

hirdetés

Nem volt könnyű betekintést nyerni Huynh Phuc Sinh és felesége kiskertjébe. A negyvenes éveiben járó házaspár ugyanis kincsként őrzi a területet. Nem mutogatják, sőt, ha lehet, akkor el is rejtik azt. Hatalmas tujákkal védik a kíváncsi tekintetek elől.

Tujából kialakított kosárka

– Ezt lányainknak és persze a családunk számára készítettük és gondozzuk minden nap. Annak is örülünk, hogy nem csak nekünk, hanem a szomszédainknak és az erre járóknak is tetszik – árulja el Phuc Sinh.

A mosolygós, negyvenes éveiben járó férfi bár töri a magyart, Magyarországot mintázó díszt készített a kert közepére, saját maga festette a köveket.

Minden apró részlet ki van dolgozva

– Nagyon szeretünk itt élni, lányaink is ide születtek. Haza ritkán járunk, úgy érezzük, a kultúránkat itt is tudjuk ápolni – mondja Phuc Sinh.

A kertecskébe Magyarországon kapható növényeket telepítettek, de úgy, ahogy azt otthon látták. A fákat futónövényekkel futtatták be, azokból pedig alakokat formáznak.

– Napi több órát szöszmötölünk a növényekkel. Nekünk ez nem munka, hanem kikapcsolódás, relaxálás. A szomszédaink a csodájára járnak, de nekünk ez a közeg, ez a környezet a természetes – teszi hozzá Phuc Sinh.

A körtefából kialakított fiú és mellette (lenne) a lány, akinek már csak a szoknyája van meg

A kertben még egy fiú és egy lány alakot is megálmodtak növényekből, ami évek alatt nyerte el formáját. Sajnos, a lányka forma elszáradt, de a mellette található körtefából még jól kivehető az alak.

A család külön kérésére nem árulhatjuk el, hogy pontosan hol is található a kertecske. Fotókat sem készíthettünk az egészről, így csak pár részletet mutattunk be.