Jogerős: félmilliót fizethet Wolf Gyula

Az egyházmegye volt vagyonkezelője, Wolf Gyula első fokon már elvesztette munkaügyi perét, most másodfokon is megerősítették az ítéletet: a remélt ötmilliós kártérítés helyett még neki kell fizetnie félmillió forintot.

hirdetés

A volt vagyonkezelő azt követően fordult bírósághoz, hogy tavaly januárban, a Mayer Mihály megyés püspök lemondása után ideiglenesen a Pécsi Egyházmegye élére kinevezett Veres András apostoli kormányzó felmondott neki, ám ezt a kormányzó meglátása szerint nem tehette volna meg.

A felperes arra hivatkozott, hogy a Pécsi Egyházmegye volt vezetője, Mayer Mihály távozását követően nem kapott hivatalos tájékoztatást a munkáltatói jogokat az új vezető hivatalba lépéséig gyakorló és neki felmondó Veres András püspök, apostoli kormányzó kinevezéséről. Wolf Gyula ötmillió forintnyi éves átlagkeresetét szerette volna megkapni.

A bíróság most másodfokon is kimondta, hogy jogszerűen mondtak fel Wolfnak. Az ítélet indoklása szerint a kánonjog alapján az apostoli kormányzó eljárhat ilyen esetekben.

A Pécsi Egyházmegye 2010 szeptemberében jelentette be, hogy Wolf Gyula megromlott egészségi állapotára hivatkozva kérte felmentését gazdasági vezetői tisztsége alól Mayer Mihály megyés püspöktől. A volt vagyonkezelő három szociális intézmény igazgatójakén tevékenykedett tovább, e munkaviszonyát szüntette meg a Mayer Mihály lemondása után Pécsre érkező apostoli kormányzó.