Jövő hét második felére kész az új csomópont

A nyár vége felé közeledve sűrűsödnek a város közlekedését érintő változások: ezeket szedte csokorba a pécsi Polgármesteri Hivatal Közlekedési Operatív Csoportja szokásos csütörtöki tájékoztatójában. A következő helyeken érdemes figyelni:

hirdetés

A Sopianae-terv keretei között megépülő Petőfi Sándor utca–Kodály Zoltán utca–Alkotmány utca körforgalomi csomópontot jövő hét második felétől vehetik birtokba az autósok. Ezzel párhuzamosan, a Damjanich és Radnics utcákban visszaáll az eredeti forgalmi rend.

Pécs–Vasason a megújult Liget utcai híd szintén a jövő héttől használható.

A belvárosban, a Janus Pannonius utcában, a Nagy Lajos Gimnáziumának északi oldalánál három darab, mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyet alakítottak ki burkolatjelek felfestésével, ugyanitt taxiállomás is létesült.

Aktuális tudnivaló, hogy a Janus Pannonius utcában a Pezsgőház Étteremtől a Csontváry Múzeumig terjedő szakaszon augusztus 27-én, pénteken, 6-20 óra között sportrendezvény miatt “megállni tilos!” korlátozás lesz érvényben.

A Zsolnay Vilmos úton, a Zsolnay gyár környezetében a külső, déli sávban továbbra is lezárás mellett folynak munkák. Ugyanazon az úton Budapest felé haladva a Mohácsi út kereszteződésénél aknafedőlap-javítás okoz útszűkületet.

A Siklósi úton a temető magasságában burkolatjavítási munkák folynak, ezért a városból kifelé haladók egy sáv lezárása miatt forgalomkorlátozásra számíthatnak.