Jövő heti programkavalkád

A 5PANELS képregényes alkotócsoport kiállítása

Helyszín: Zsolnay Negyed – re:public galéria
Időpont: április 29. – június 3. Kiállításmegnyitó: április 29. 18.30

hirdetés
Uránia Mozi

A képregény az egyik legösszetettebb médium: nem csak megírni és megrajzolni nehéz, de olvasni, értelmezni és beszélni róla sem egyszerű – kiállítani pedig, ha lehet, még nehezebb. A kiállítás az “Új területek és fogalmak a kortárs (média)kultúra kutatásban” című konferencia társrendezvénye.
Kiállítók: Halter András, Kiss Judit, Koska Zoltán, Lénárd László, Molnár Gábor, Papp Imre, Pádár Ádám, Szebeni Péter, Vadas Máté.
A kiállítás kurátora: Komornik Eszter (kArton galéria Budapest, Magyar Képregény Szövetség)

Bor, Mámor, Pécs

Helyszín: Széchenyi tér
Időpont: május 4–8.

Újra együtt borozhatnak a pécsiek a város szívében, az idei év első belvárosi nagyfesztiválján, a Bor, Mámor, Pécsen. Ízek, illatok, tájak, hangulatok – merítés a legjobb borászatokból, sajtokból, pálinkákból, kézműves termékekből! Az ingyenes fesztiválon a gasztronómia mellett a zene is komoly szerepet kap, fellép többek között Deák Bill Gyula, a Besh o droM, valamint Ferenczi György és a Rackajam.

ÉlményMűhely – Focizzunk molekulákkal és építsünk óriásfraktált

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely
Időpont: május 7. 15.00.

Tudtad, hogy 60 szénatom pont olyan szerkezetet alkot, mint egy focilabda? Építsd meg és máris dekázhatsz vele. Aki nem érdeklődik annyira a molekula-foci iránt, azt egy óriásfraktál, a Sierpinski tetraéder megépítése is várja. A műhelyen a Magyarországon kizárólag az ÉlményMűhely által használt, koreai 4Dframe készlettel dolgozunk. Építés közben izgalmas bepillantást nyerünk a matematika, a kémia, a nanotechnológia és a kortárs művészet világába 3–103 éves korig mindenkinek!

A Család napja – Ezer család énekel a Ringatóval

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 és Pirogránit udvar
Időpont: május 8. 10.00–16.00

Egész napos kikapcsolódás a család számára, énekkel, játékkel, muzsikaszóval! Gróh Ilona bemutatja Ringató – Szunnyadj, kisbaba című könyvét, a Babszem Jankó Gyermekszínház bábelőadásában pedig a Vidám mesék című darab látható. A sportkedvelők számára a Rátgéber Kosárlabda Akadémia programja, a Dobd a kosárba! nyújt kikapcsolódást, amit a Kolompos együttes koncertje követ. Múzeumpedagógiai foglalkozások, kirakodóvásár, futóbiciklik akadályversenye és LEGO DUPLO játszómedence várja az érdeklődőket az ingyenes napon!