Júliusban ismét dübörög a Rockmaraton

Az idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Rockmaratont. Ez évben is igazi nagyágyúkkal rukkoltak elő a szervezők: a hazai rockélet elitje mellett itt lesz a Napalm Death, a Madball és az Agnostic Front is.

hirdetés

Mint azt a fesztivál egyik szervezője, Máté Attila a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, Pécs a rockzene fellegvárává vált a fesztivállal, amelynek négy színpadán 130 együttes lép fel, s Európából és a tengerentúlról is érkeznek zenekarok.

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere hozzátette: Pécs, a kultúra városa éppúgy büszke a POSZT-ra, mint a rockfesztiválra, s maga is kilátogat majd az eseményre.

A Malomvölgyben 65 ezer négyzetméteres területet igénybe vevő Rockmaratonon – a teljesség igénye nélkül – itt lesz a Tankcsapda, a Pokolgép, az Ossian, a Beatrice, s kuriózumnak tekinthető Hobo fellépése is, hiszen ő idén csak Pécsett ad koncertet. Különleges az is, hogy a New Yorkból érkező Madball és az Agnostic Front ugyanazon fesztiválon mutatkozik be.

A fesztivál idén is nulladik nappal startol július 4-én és 10-ig tart, számos kísérőprogrammal is szolgálnak a szervezők. Az éjjel-nappal őrzött camping mellett pedig a nevelési központ kollégiumában is van mód megszállni, s idén különbuszok állnak a fesztiválozók rendelkezésére.