Június végén nyit a Hullámfürdő strandja

Egyelőre várni kell a pécsi Hullámfürdő strandjának nyitására, miután még mindig dolgoznak a sérült medence kijavításán.  Az ígéretek szerint a kapukat június 20-án tárják majd ki. A medence teljes felújítása 20 millió forintba kerülne. Egyelőre nem találják a hiba okát.

hirdetés

Néhány héttel csúszik a Hullámfürdő strandjának megnyitása, mivel a belvárosi uszoda szabadtéri medencéinek még tart az átmeneti felújítása. Ősszel derült ki, hogy a 33 méteres medence vize elfolyik. Naponta 7 centiméterrel csökken a víz szintje. A medence körül még munkagödrök vannak, keresik a szivárgás okát.

Szűcs Zsolt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kommunikációs igazgatója a Pécs TV-nek elmondta, műszaki szakértők segítségével próbálták feltárni azt, hogy a víz merre és milyen mennyiségben folyhat el, de egyelőre nem találták meg a választ. Mint mondta, várhatóan a hibajelenséget nem tudják megszüntetni, hanem csak annyira orvosolni a problémát, hogy a júniusi nyitás után fürdésre alkalmas legyen a medence, s ez a strandszezon biztonsággal lemehessen. Hozzátette azonban azt is, hogy ősszel neki kell állniuk egy alaposabb feltárásnak.

A teljes rekonstrukció a szakértők szerint 20 millió forintba kerülne, ennyi forrás azonban nem áll rendelkezésre.

A létesítmény ötmillió forint műhelytámogatást kapott, ez csak a legszükségesebb munkákra elegendő. A pécsiek által kedvelt hullámmedence szigeteléseit most kicserélik, majd kívül-belül lefestik. A következő hetekben teszik a látogatók fogadására alkalmassá a strandot.

Hirdetés