Jutalom járhat a bringásoknak

“Bringázz velünk Pécs legújabb kerékpárútján!” – ezzel a mottóval indul rendezvény vasárnap délután háromkor a PTE Ifjúság útjai tömbjétől.

hirdetés

Közös ünneplésre hívnak minden pécsi bringást és érdeklődőt március 30-án vasárnap, délután 3 órakor a Pécsi Tudományegyetem Ifjúsági úti épületének kapujához, hogy az ünnepélyes szalagátvágást követően avassák fel a belvárost átszelő új kerékpárutat, egészen a Zsolnay Kulturális Negyedig.

A Negyed Pirogránit udvarán már 15 órától színes kerékpáros és családi programok várnak minden érdeklődőt.

A teljes, 3,5 km-es távot teljesítők kupont kapnak, amellyel értékes díjakat nyerhetnek. A sorsolás öt órakor lesz a Pirogránit udvar színpadán, fél hattól pedig koncerteket tartanak. Fellép az Eosin Ghetto és a Lazy Monkees is.

A részvétel minden programon ingyenes.

Aki a startnál és a két útközbeni állomáson is összegyűjti a színes kuponokat, részt vehet a sorsoláson, ahol több mint félszáz nyeremény talál majd gazdára.

Többek között szerepel a Bagolyvár Étterem 5000 forintos utalványai, a Pécsi Tudományegyetem ajándékcsomagja vagy éppen páros belépőjegyek a Hullámfürdőbe a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. jóvoltából.

A Zsolnay Negyedbe kilátogatók a Budapesti Fesztiválzenekar egy kamarazenekarának koncertjét is meghallgathatják vasárnap. A világ legjobbjai közé sorolt zenekar aznap este fellép a Kodály Központ színpadán is.

Az új bringaúton egyébként ilyen szabályok vannak. KLIKK IDE!