Kaposvári szocialisták szervezkednek Pécsett?

Információink szerint a szocialista párthoz köthető támogatókkal bíró Kaposvári Cégszövetség most Pécsett próbálja elérni azt, ami a somogyi megyeszékhelyen nem sikerült. Úgy tudjuk, a pécsi Iparkamara titkárát is megkeresték, hogy segítsen megszervezni a városvezetés ellenes tüntetéseket az adóváltozások miatt. Kaposváron egyébként éppen a legnagyobb – és legtöbbet adózó – vállalkozók vétózták meg a szervezett tiltakozást és álltak a város mellé.

hirdetés

A helyi kis, közepes és nagyobb cégekből létrejött Kaposvári Cégszövetség több héten keresztül keményen támadta a a somogyi városvezetést amiatt, mert jelentősen emelkedtek az adóterhek a somogyi megyeszékhelyen. Tüntetésekkel és perközösséggel fenyegetőztek, azt akarták elérni, hogy Szita Károly kaposvári polgármester vonja vissza az adórendeletet, illetve felére csökkentse az adókat.

Ez nem sikerült, miután Kaposvár öt legnagyobb foglalkoztatója és adófizetője nyíltan kiállt – a pécsinél radikálisabb – adóváltozások szükségessége mellett. Kifejtették, „megdöbbentek azon, hogy néhányan, akik nagyon sok tulajdonnal rendelkeznek, ki akarják vonni magukat az adófizetés alól”. Egyetértettek a város alapelvével is, miszerint akinek több jutott, az vállaljon több terhet is.

Információink szerint a Cégszövetség mögött a szocialista párthoz kötődő támogatók sorakoznak, akik a háttérből „finanszírozták” a különböző tiltakozó akciókat, hirdetéseket, fórumokat és kiemelt média-figyelmet. Úgy tudjuk, most ugyanez a szervezet Pécsett próbálkozik, vélhetően itt is erőteljes háttértámogatást élvezve.

Informátorunk szerint, „látványos, hangos és zajos tüntetések sorára” készülnek, amelyek „jó kis balhék” lesznek.

A PécsMa úgy értesült, a kaposvári csoportosulás levélben megkereste már Síkfői Tamást, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi Iparkamara titkárát is, hogy segítsen megszervezni a tüntetéseket a pécsi városvezetés ellen. Úgy tudjuk, Síkfői erre nemet mondott, arra hivatkozva, hogy a Kamara független szervezetként nem politikai szerveződéseket akar támogatni, hanem a helyi gazdaság szereplőit.

Telefonon próbáltuk elérni a Kaposvári Cégszövetség vezető szószólóit, de eddig egyik megkeresésünkre sem reagáltak. A pécsi városvezetést is kerestük az ügyben, de későbbre ígértek nyilatkozatot.