Keddtől díszítik a mindenki fáját Pécsett

Helyére került Pécsett a „mindenki karácsonyfája” hétfőn délelőtt. Mostantól kezdve másfél hónapon keresztül csodálhatják a pécsiek és a hozzánk érkezők az ünnep díszét. A faállítással feleségére is emlékezik a felajánló.

hirdetés

Deli Ferenc felesége októberben váratlanul halt meg. Utolsó kívánságai között szerepelt, hogy régóta dédelgetett fenyőjük szerezzen örömöt karácsonykor. Az idei „mindenki karácsonyfáját” nyolc fa közül választották ki a Biokom emberei. Csak ezután derült ki, egy nemrégen meghalt asszony végakaratát is teljesítették ezzel.

Mint azt múlt héten elmondta lapunknak a felajánló, számára nagyon nehéz lesz az ünnep a felesége nélkül, de biztosan megnézi majd a feldíszített tűlevelűt a Széchenyi téren.

A fa díszítése ugyanolyan lesz, mint tavaly, de a csúcsdísz és a fények változnak, valamint az önkormányzat is felajánlott új dekorációkat – mondják a Biokomnál.

– Modern és emellett energiatakarékos égősort teszünk fel a fára, szerintem csodaszép látvány lesz, kicsit mesébe illő -véli Rácz Henriett, a cég marketing vezetője.

A fa felállítását ma végezték a szakemberek, de a díszítést csak kedden kezdik el.

Pécsett egyébként nemcsak a belvárosba kerül ünnepi fa, hanem Uránvárosban és Kertvárosban is gyönyörködhetnek majd a pécsiek egy-egy fenyőben.

Ismerje meg a fenyő történetét cikkünkben ITT! 

[frame] Csupa csillogás

Összesen 10.000 fénypont világít majd a fán: 100 darab 10 méteres fényfüzér. A csúcsdísz is energiatakarékos, azaz LED-es lesz. Idén azonban nem díszíti majd boa és az arany csillag a fát.  [/frame]