Kemény napok: robbanás, tűz, baleset

Nem sok idejük volt pihenni a hivatásosoknak. Baranya megyében sok helyre riasztották a tűzoltókat.

Gázrobbanás miatt riasztották a sellyei tűzoltókat Vejtibe, ahol vélhetően egy propán-butángázpalackból szivárgó gáz robbant be.

De ismét történt a fűtési szezonhoz köthető tűzeset is a megyében. Kéménybe épített gerenda izzott Kisnyárád egyik családi házában a pénteki nap során. A mohácsi tűzoltók kéziszerszámokkal és puttony fecskendővel szüntették meg az izzást. Az eset során a födémszerkezet egy része is károsodott, így a házban lakó két felnőttnek és egy gyermeknek rokonokhoz kellett költöznie.

Tűz volt szombaton hajnalban Komló külvárosában. Egy egyszintes melléképületben keletkezett tűz, vélhetően elektromos zárlat miatt csaptak fel a lángok. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, majd a tetőt is megbontották, hogy megszüntessék az izzást. A tűz a melléképületről átterjedt egy műhelyre, és a mellette álló családi ház tetőszerkezetének egy részére is. A melléképületben szerszámok és kisgépek semmisültek meg.

Gázrobbanás történt szombaton délelőtt Vejtiben. Egy Petőfi Sándor utcai ingatlan egyik szobájában történt a detonáció. A sellyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltóinak helyszínre érkezésekor már nem volt lánggal égés, így csak a helyszín biztosítása céljából tartottak készenlétben egy vízsugarat. Az épületből egy sértetlen propán-butángázpalackot hoztak ki. A födémszerkezet a robbanás következtében beszakadt, valamint egy ablak is tokkal együtt kiszakadt a falból. A detonáció időpontjában egy ember tartózkodott az épületben, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét tartott.

Egy ház kerítésének csapódott, majd az árokba hajtott egy személyautó vasárnap hajnalban Piskón. Az autóban hárman utaztak, közülük senki nem sérült meg a balesetben. A sellyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltói áramtalanították a járművet, majd egy vízsugár készenlétben tartása mellett, biztosították a helyszínt a műszaki mentési idejére.

(Kiemelt képünk illusztráció!)