Képviselőket is meghallgattak az Expo-ügyben

Pécs polgármestere, Páva Zsolt március elején tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen, mondván, a több milliárdos elhibázott beruházás nem maradhat felelősök nélkül. Az ügynek még nincs gyanúsítottja, a maguk ellen etikai vizsgálatot kérő tervezőket a mérnökkamara bizottsága már meghallgatta.

hirdetés

Az ügyben több tanút már meghallgattak, s eddig minden, rendelkezésükre álló dokumentumot áttekintettek – tájékoztatott aSomogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Bíró Gábor.

Mint hozzátette: az ügyészség meghosszabbította a nyomozást, az ügy jelenlegi állása szerint ugyanis további vizsgálat szükséges a megalapozott gyanú megállapításához. A nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik. A hatóság azt nem közölte, pontosan milyen dokumentumokat vizsgálnak, s mennyi ideig hosszabbították meg a nyomozást.

A pécsiek számára ismeretes, hogy az önkormányzat által felállított vizsgálóbizottság hónapokon keresztül hallgatta meg az ügy résztvevőit.

Az említett grémiumot vezető MDF-es városatya, Füredi Péter elmondta: részükről átadták a vizsgálati dokumentumot a nyomozóhatóságnak, a rendőrök kérték azon személyek elérhetőségét is, akik a bizottság előtt megszólaltak. Neveket nem említett, de elárulta: önkormányzati képviselőket is meghallgattak már. A Baranya Megyei Mérnökkamara etikai bizottsága a minap meghallgatta Kukai Tibort és Bachman Zoltánt, az építmény tervezőit, akik maguk ellen kértek etikai vizsgálatot. Kukai a meghallgatás részleteiről nem kívánt nyilatkozni, mondván, az ügy még nem zárult le, de ennek megtörténte után tájékoztat.

Füredi az etikai eljárással kapcsolatban megjegyezte: kérdéses, hogy miként lehet az ügyben elfogulatlanul ítélni, hiszen a jogi praxis szerint Kukaiéknak egyrészt maguk ellen kellene a „vádat” képviselniük, másrészt saját védelmüket is ellátniuk.