Kertvárosi strandfoci: a csehek a favoritok

Ahogy az „igazi” labdarúgó Eb-n, úgy az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandfoci-bajnokságon is látványos, közönségszórakoztató meccseket játszanak a csapatok. Ezen, és persze a napi párosításon túl azonban vége is a párhuzamnak, a választott csapatok közül a homokban Csehország az igazi favorit. Az érdeklődőket a helyi játék mellett továbbra is várja az ANK-pályán felállított óriáskivetítő az ukrán-lengyel eseményekkel.

hirdetés

Négy-öt játéknap után már bátran kijelenthető: bevált a szervezők számítása, és valóban igazi focifellegvárrá alakult az idei Európa-bajnokság idejére Kertvárosban a Nevelési Központ sportpályáinak környéke. Itt ugyanis a június 8-tól július 1-ig tartó kontinensviadal ideje alatt a felállított óriáskivetítőn bárki barátai társaságában, akár egy sör vagy könnyű vacsora mellett szurkolhat kedvenc csapatának. A sportosabb kedvűek pedig az ugyanott folyó strandfoci-bajnokság értékes nyereményeiért küzdenek meg délutánonként.

A kontinensviadal ideje alatt a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. az Eb mintájára négy plusz egy fős strandfoci-bajnokságot szervez a Nevelési Központ udvarán e célra kialakított homokos pályán, amelyen az Eb apropóján a tizenhat csapat jelentkezési sorrendben kiválaszthatta, melyik Eb-résztvevő ország nevét viseli, a csoportmérkőzéseket pedig a kontinensviadallal megegyező párosításban, minden meccsnapon délután ötkor és fél hatkor játsszák le.

Az első fordulók után már itt is kezdenek pontosabban körvonalazódni az erőviszonyok, amely alapján borítékolható, hogy a „profik” viszik el a prímet. Miközben minden gárda nagyban hozzájárul, hogy a meccsekre több százas (de még az elmúlt napok esős összecsapásain is csaknem százas) létszámban kilátogató nézők jól szórakozzanak, a szigetvári standfocisták Csehország „képviseletében” gólgazdag győzelmekkel menetelnek: a „nagyokkal” ellentétben Oroszországon 6-3-mal, majd a görögökön 10-2-vel léptek túl.

Az ANK sportudvara azonban nemcsak nézőkre vár, hiszen a hivatalos meccsek után a környékbeli fiatalok is szabadon belekóstolhatnak kicsit a „Copacabana-fílingbe” és bizony az itteni rögtönzött amatőr derbiken is tapsot ér néhány látványos mozdulat.

A mérkőzésekről rövid összefoglalók, részletes eredménylista, góllövők, tabella: www.psnzrt.hu.