Készenlétben a közútkezelők

Ez lesz?

A következő napokban, illetve a karácsonyi ünnepek alatt a legfrissebb meteorológiai előrejelzések alapján nem várható nagyobb havazás vagy rendkívüli téli időjárási helyzet.

hirdetés

Ónos esőre és szitálásra, hószállingózásra, zúzmaraképződésre, deresedésre és páralecsapódásra is számíthatnak a közlekedők, illetve többször is ködös idő várható. Tehát a havazástól eltekintve időszakosan, akár nagyon rövid idő alatt is télies útviszonyok alakulhatnak ki, mivel a következő egy hétben is fagypont körüli hőmérséklet várható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ünnepek alatt is, mint ahogy a téli időszak minden napján, 0-24 órás szolgálatot lát el, vagyis 93 üzemmérnökségük dolgozói továbbra is 12 órás váltott műszakokban végzik majd a szükséges síkosságmentesítési munkákat.

Szakembereik folyamatosan figyelik az időjárás előrejelzéseket, illetve több mint 300 útmeteorológiai állomásuk adatait, útellenőreik is járják majd a 31 ezer kilométeres országos közúthálózatot, így ha szükséges, az egyes útszakaszokon az úthálózati szerepük alapján elvégezzék a síkosságmentesítési vagy hóeltakarítási munkálatokat.

A magasabb üzemeltetési szolgáltatásba tartozó utakon preventív jelleggel is beavatkoznak, hogy megakadályozzák a síkosság kialakulását.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kérjük a közlekedőket, hogy a következő napokban a várhatóan nagyobb ünnepi forgalom miatt fokozott óvatossággal vezessenek, mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és tartsák be a követési távolságok.