Két új kishajót kapott a baranyai rendőrség

A Siklósi Rendőrkapitányság két új, uniós finanszírozásból származó szolgálati kisgéphajót vehetett át – adta hírül a Police.hu

hirdetés

A Külső Határok Alap 2013/3.2.3.1 számú, a „Határrendészeti szervek reagáló képességének fejlesztése a külső határon” elnevezésű projekt keretében 2015. április 22-én az Országos Rendőr-főkapitányság, Gazdasági Főigazgatósága nevében Dr. Szele Tamás rendőr főhadnagy a Siklósi Rendőrkapitányság alárendeltségébe tartozó drávaszabolcsi határkikötőben két új kishajót adott át a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság részére.

A fenti projekt célja az ukrán, szerb és horvát határszakaszon biztosítani a szárazföldi (közúti, terep) és vízi területeken a járőrök mobilitását. Ennek keretében már több gépjármű is érkezett a megyébe, most vízi járművekkel is gazdagodott a kapitányság.

Az új hajók nagymértékben hozzájárulnak a határőrizeti feladatok végrehajtásához, az illegális migráció elleni hatékonyabb fellepéshez, illetve a magyar-horvát határszakasz ezen részén a Dráva folyón történő alapvető járőrözési feladatok nagyobb hatásfokkal tudnak érvényesülni. A kishajók alacsony merülésűek, így a nehezen megközelíthető helyekre, holtágakba is el tudnak jutni a járőrök.