Kétszáznál több kiállító az Expón

Harmincadik alkalommal gyűlnek össze Pécs és Baranya kisebb-nagyobb cégei, hogy bemutassák termékeiket és szolgáltatásaikat a nagyközönségnek és továbbvigyék a város ipari vásárainak hosszú hagyományát.

hirdetés

A rendezvény impozáns méreteire jellemző, hogy várhatóan kétszáznál is több kiállító standját tekinthetik meg az érdeklődők. A legnagyobb számban az építőipar képviselteti majd magát: építőanyagok, épületgépészeti eszközök, burkoló- és szigetelőanyagok, nyílászárók, barkácskellékek széles választékával találkozhatnak majd a vendégek. De természetesen más gazdasági ágak képviselői is részt vesznek a vásáron: többek között autókereskedések, biztosítók, környezetvédelmi és egészségmegőrzési célú termékek gyártói és forgalmazói és még sokan mások.

Pécs Expó, expo (32)

A Pécs Expo teljes alapterülete mintegy 10 000 m2, ennek nagyságrendileg 80 százalékát régi, visszatérő kiállítók foglalják el, a fennmaradó 20% pedig az újoncoké. Közel egy kilométert kell majd gyalogolni annak, aki minden standot felkeresve be akarja járni az egészet. A terület nagy része gazdára lelt már, csak mintegy 420 négyzetméter kiadó azoknak a cégeknek, akik most döntenének a részvétel mellett.

Érdekesség, hogy még ez a jelentős alapterület is eltörpül a száz évvel ezelőtti országos kiállítás, az Expó-korszakot megelőző legsikeresebb vásár mellett. Az akkor öt hónapig nyitva tartó monstre rendezvény a mai Szabadság út, a Mártírok útja és a Petőfi utca között terült el becslések szerint legalább 100 ezer négyzetméteren.

A Pécs Expo június elején négy napon keresztül, összesen több mint kétezer percig tart nyitva. Ezalatt a várakozások szerint akár 15 ezer ember is megfordulhat az Expo Centerben, ami napi átlagban a századelő fénykorának adatait idézi.