“Kicsikéi” miatt került előzetesbe

A Pécsi Törvényszék Sajtóosztályának tájékoztatása szerint a Pécsi Járásbíróság 2015. április 30-án elrendelte egy 37 éves pécsi férfi előzetes letartóztatását kábítószer birtoklás bűntettének gyanúja miatt 1 hónap időtartamra.

hirdetés

A rendelkezésre álló adatok szerint a Pécsi Rendőrkapitányság állampolgári bejelentés alapján 2015. április 27-én 16 órakor egy pécsi, tetőréti lakásban intézkedett a gyanúsítottal szemben, aki az intézkedő rendőrt azzal fogadta, hogy a belső helyiségben találhatók a „kicsikéi.”

A lakás belső szobáiban szellőztetőkkel, infralámpákkal, ventillátorokkal, különböző áramátalakító berendezésekkel ellátott kannabisz ültetvény volt található, valamint különböző tápoldatok és nagyobb mennyiségű száraz növényi származékok.

A lakásban tartott szemle során a nyomozó hatóság lefoglalt mosdótálban szárított növényi származékot, egy fekete nylonzsákban szárított további növényi származékot, emellett a növényi tövek alatt szárított növényi származékot, valamint műanyag vödrökben tárolt 89 tő, mintegy 70 cm magas kannabisz növényt és a növények termesztéséhez felhasználható különböző tápszereket és berendezéseket.

A bíróság álláspontja szerint az eljárás alapjául szolgáló bűncselekmény alapos gyanúja a gyanúsítottal szemben fennáll, ezért elrendelte előzetes letartóztatását.