Kicsinálják a pécsi szúnyogokat

Mindenről ezek a dögök tehetnek

Három napon át tartó szúnyogirtást szervezett a BIOKOM Kft. Pécs területére. 2014. június 10-én (kedden), 11-én (szerdán) és 12-én (csütörtökön) este 18 órától 21 óráig repülőgépes légi-kémiai szúnyoggyérítést végeznek több mint 3000 hektáron.

hirdetés

 

Amennyiben csapadékos, szeles időjárás lenne ezeken a napokon, és indokolttá válna a gyérítés elhalasztása, akkor az irtásra 2014. június 13-án (pénteken), illetve június 14-én (szombaton) vagy 15-én (vasárnap) este kerül sor. A tevékenységet K-Othrin ULV nevű anyaggal végzik, amely a méhekre mérsékelten veszélyes!

A Biokom arra kéri a méhészeket, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg!

A permetezőszer más élőlényekre és az emberre ártalmatlan. A közterületi használatra engedélyezett szer 10-50 méteres magasságból szórva, parányi cseppekre porlasztva, felhígítva nem jelent veszélyt a lakosságra – ez a módszer az éppen levegőben repülő szúnyogok ellen hatásos. Ennek megfelelően választották a szakemberek azt a 18 és 21 óra közötti idősávot a gyérítésre, amikor a szúnyogok legnagyobb része a levegőben van.

A gyérítés hatékonysága függ az aktuális, akár körzetenként eltérő légmozgásoktól, így a tevékenység hatásfoka területenként változó lehet – áll a városgondozási cég közleményében.

 

 

MEGOSZTÁS
Előző cikkMég mindig sok a mérgezés
Következő cikkBOSS OFF
  • Pécsi Lakos

    Kár, hogy a politikusokra nem ártalmas. : ((

  • Szekeres A.

    Tisztelettel a patacsi bugyberket amit az árvíz előntött kérjük lepermetezni,mert a sok vérszívó ott szaporodik meg a szennyvíztelep környékén+a pellérdi kerékpárút körül!