Jobbikos képviselő lakása gyulladt ki

Két autóval vonultak ki a pécsi tűzoltók szerdán délelőtt, fél tíz körül egy Alkotmány utcai tűzesethez. Információink szerint az új építésű ház egyik első emeleti lakásának erkélyén tárolt gumiabroncsok gyulladtak ki. A lángok az épület tetőszerkezetére is átterjedtek, személyi sérülés azonban nem történt. A Jobbik országgyűlési képviselője, Németh Zsolt lakása gyulladt ki.

hirdetés

Munkatársunk a helyszínen azt látta, hogy a lánglovagok létrával közelítették meg a tűzet, közben az éppen otthon tartózkodó néhány lakó elhagyta az épületet. Úgy tudjuk az érintett lakásban nem tartózkodott senki, amikor a lángok felcsaptak, a szakértők vizsgálják a tűz keletkezésének okait. A helyszínt rendőrök is biztosították.

A ház egyik lakója, a kollégánknak azt mondta, éppen aludt, amikor pattogó hangokra ébredt fel, ő volt az aki értesítette a tűzoltókat, akik hamarosan befejezik az oltást.

Frissítve (14:22)

Mint megtudtuk, a szóban forgó kétlakásos társasház egyik megsérült lakásában Németh Zsolt, a Jobbik pécsi országgyűlési képviselője él élettársával. A képviselő a lapunknak elmondta,  délután érkezett haza a Parlamentből, reggel csak párja volt otthon. Ő ráadásul aludt, a tűz ropogására ébredt fel,  majd rögtön értesítette a tűzoltókat.

A politikus hozzátette:  néhány percen belül megérkeztek a tűzoltók, akik szerint még éppen meg tudták akadályozni, hogy az egész tetőt beborítsák a lángok. Így perceken múlott, hogy nem történt nagyobb tragédia. A kétlakásos társasháznak az alsó szintjén lévő erkélyén tárolt gumiabroncsok gyulladtak ki, s innen terjedt át a tetőtéri, a honatya által lakott felső szintre a tűz.

Némethnek egyébként mint honvédelmi bizottsági tag, kiemelt nemzetbiztonsági védelem is jár. Ő nem gondolja azt, hogy ellene irányult volna a cselekmény, ugyanakkor egyelőre nem zárható ki az idegenkezűség sem, ezért indított nyomozást a rendőrség is.

A házban – az elsődleges becslések szerint – egymillió forintos kár keletkezett. Az alsó lakás fala megsérült, valamint a tetőtéri lakás tetőszerkezete is, az oltás miatt a képviselő dolgozószobája is elázott – a belsőtérben azonban más kár nem keletkezett. Az épületrészbe egyébként szeptemberben költözött be Németh Zsolt, aki azonban az eset miatt nem hagyja el az épületet – tette hozzá.