Ha lesz kockakő, kijavítják a Fürdő utcát

A kulturális fővárosi program beruházásai között tavaly átadott Kossuth térhez kapcsolódó Fürdő utca burkolata immár balesetveszélyessé vált a fellazuló kövek miatt. A kivitelező cég garanciában hozza rendbe a szakaszt a közeljövőben.

hirdetés

Ha eddig nem esett el biciklis, gyalogos vagy motoros a Fürdő utca Rákóczi út felőli szakaszán, az nagy valószínűséggel csak a szerencsének, vagy az odafigyelésnek volt köszönhető. Itt ugyanis olyannyira meglazultak már a beton térkő darabok, hogy azok helyükről kifordulnak, izegnek-mozognak nyomás alatt.

Merza Péter, a munkákat levezénylő Pécs2010 menedzsment volt fejlesztési igazgatója, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. jelenlegi vezérigazgatója lapunk kérdésére elmondta: tudnak a problémáról, s dolgoznak a megoldáson. Mint kifejtette, a Fürdő utca esetében is ugyanaz a helyzet, mint a Ferencesek utcája bejáratánál volt néhány hónapja.

Emlékeztetett rá: ott – bár a terveknek megfelelően dolgoztak a szakemberek – az volt a probléma, hogy az egymáshoz nem kapcsolódó elemek a sorozatos javítások ellenére is feljöttek. Ott azóta nincs probléma, hogy a terhelést jobban viselő, több ponton illeszkedő elemekre cserélték a régieket.

– A Fürdő utca esetében is csak az nyújthat megnyugtató eredményt, ha a vállalkozó felszedi, és más fajtájúra cseréli a burkolatot. Azt szeretnénk elérni, hogy – csakúgy, mint a Munkácsy utca és a Széchenyi tér találkozásánál – nagyméretű bazaltkockákat építsenek be” – így a vezérigazgató.

Merza Péter elmondta: garanciális hibáról van szó, így a kivitelező ingyen javítja majd ki a tér e részét. Hozzátette ugyanakkor, hogy – a további problémák kiküszöbölése érdekében – nem a korábbi terveknek megfelelő technológiát kérnek. A munkát éppen ez a tényező hátráltatja, mondta, ám amint birtokában lesz a vállalkozó, nekiáll a munkának.