Minimálbér: elégedetlen az MSZP

A nettó minimálbér a kormányváltáskor 60 200 forint volt, jövőre 67 500 forint lesz, ennek az összegnek pedig kisebb a vásárlóértéke, mint a 2010-es minimálbéré volt – közölte Gúr Nándor, az MSZP alelnöke hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

Arra reagált, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán született megállapodás alapján jövőre 101 500 forint lesz a minimálbér és 118 ezer forint a szakmunkás bérminimum.

A szocialista politikus közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy 2010-ben egy minimálbérből élő munkavállaló 230 eurónak megfelelő összeget vihetett haza, ma csupán 218-at, három éve még 320 kilogramm kenyérre futotta volna a havi minimálbérről, ma viszont már csak 250-re, az átlagfizetés vásárlóereje mára “moldovai szintre süllyedt”.

A 2014-es választások után az MSZP garantálni fogja a minimálbér vásárlóértékének növekedését – írta a szocialista párt alelnöke.

  • MSZP

    Ha ingyen lenne a kenyér, akkor az MSZP felszólalna, hogy miért nincs ingyen a kifli is. Olyan kurva okosak, csak amikor két cikluson keresztül voltak hatalmon, sosem jutott eszükbe megvalósítani a nagy ötleteiket. Most hirtelen mindent tudnak, megvilágosodtak.