Kitüntették a pécsi Haunit a munkavállalóival való kiváló bánásmód miatt

A munkavállalókkal való jó bánásmód és a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzet “dolgozóbarát” kezelése miatt a Hauni már másodszor kiérdemelte a Megbízható Munkaadó Díjat, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik legrangosabb elismerését.

Egy cég legfontosabb értéke mindig a munkavállaló. A Hauni megkülönböztetett figyelemmel kezeli a gárdáját, ennek köszönhető a kiemelkedően alacsony, 5 százalék alatti fluktuáció.

Ezt jutalmazta az iparkamara, amikor 2018 után másodszor is odaítélte a Megbízható Munkaadó Díjat a vállalatnak. Az értékelési szempontok között szerepel a bérezés és egyéb juttatások, az egészséges és biztonságos munkakörülmények biztosítása, a családbarát munkaszervezés és ehhez kapcsolódóan az atipikus foglalkoztatási formák elérhetősége, a szakmai-nyelvi képzésekhez és továbbképzésekhez való hozzáférés és az egyéni fejlődési lehetőségek megteremtése.

A veszélyhelyzet idején különösen felértékelődött a munkavállalókkal szembeni felelősségvállalás. A HAUNI Hungária az elsők között, már február végén többlépcsős tervet dolgozott ki annak érdekében, hogy a járvány hatásait minimalizálják és a munkatársak egészségét megőrizzék. A fókuszba a megelőzés és a távolságtartás került. A járvány alatt több hónapra elegendő vitamint osztott szét a társaság a munkatársak között. Ugyanakkor előrehozta a SZÉP kártyára járó kifizetéseket és az extra adóterheket is vállalva a teljes első félévi összeget mindenki az adott körülmények között leghasznosabb vendéglátás zsebbe kapta. A kedvezményes adózást lehetővé tevő kormányrendelet megjelenése után keletkezett többletpénzt szintén a munkavállalók kapták. A járványhelyzet okozta extra terhelés – a távolabb élő családtagoktól és a barátoktól való kényszerű távolságtartás, a gyermekek otthoni oktatása, a folyamatos védekezés a fertőzés ellen – mindenkit megterhelt, ezért a HAUNI munkatársai számára elindított egy mentálhigiénés támogatóprogramot, amelyen keresztül anonim módon kérhetnek a nap 24 órájában szakértő segítséget. A szülőket pedig a munka és gyermeknevelés dupla súlyától a nyári táboroztatás támogatásával igyekszik kicsit megszabadítani a vállalat.

A HAUNI nem csak az aktív kollégákra gondolt: felvették a kapcsolatot a cég nyugdíjasaival és a kijárási korlátozások idején alapvető termékeket tartalmazó csomagokat vittek házhoz nekik.

A HAUNI Hungáriánál a korai helyzetfelismerésnek és a határozott intézkedéseknek köszönhetően a járványhelyzet sem hozott leállást vagy tömeges elbocsátásokat. A termelés folyamatos, a bérek és juttatások emelkednek, és a vállalat jelenleg is keres új munkatársakat.

hirdetés
Hirdetés