Kiütötte az ELTE-t a PTE

Pár éve felállították már a teljes EHÖK-vezetést bizalomvesztés miatt

Az ELTE rektora és kancellárja jelentős részben nem hajtotta végre az Állami Számvevőszék által meghatározott feladatokat. A Pécsi Tudományegyetemen 25 feladatból 19-et végrehajtottak – írja az MTI. 

hirdetés

Az Állami Számvevőszék 2014-ben és 2015-ben elvégezte mind a 28 állami és két egyházi fenntartású felsőoktatási intézmény átfogó ellenőrzését. Az ÁSZ az ellenőrzések során súlyos gazdálkodási szabálytalanságokat tárt fel és javaslataival hozzájárult az ágazat működését szabályozó törvények megújításához, az intézmények pénzügyi- és vagyongazdálkodására vonatkozó előírások megerősítéséhez, valamint a gazdálkodás irányításának átalakításához.
A mostani utóellenőrzések az ELTE esetében megállapították: nem intézkedtek a korábban feltárt szabálytalanságoknál a munkajogi felelősség kivizsgálását célzó eljárás megindításáról és a vizsgálat eredményének ismeretében a szükséges intézkedésekről, továbbá nem gondoskodtak a követelések szabályszerű kimutatásáról a nyilvántartásokban.
A Pécsi Tudományegyetemnél a feladatok jelentős részét – 25-ből 19 feladatot – végrehajtottak, amely javította az egyetem működésének szabályozottságát.