Konferencián segítették a vállalkozókat Pécsen

A tavalyi évet követően az idén is folytatódik a kis- és középvállalkozóknak szóló Üzlettárs Klub rendezvénysorozat. A rendezvény célja, hogy a résztvevő szakértők az ország 16 városában fontos információkkal, tanácsokkal segítsék a vállalkozásokat döntéshozatalaikban és ismertessék az előttük álló időszak várható gazdasági folyamatait, piaci trendjeit. A sorozat idei harmadik  állomása Pécsen volt.
“A megváltozott gazdasági és piaci környezetben a hazai kkv-k egyik legfőbb problémája a gazdasági környezet változékonysága, valamint a – vállalati tevékenység zökkenőmentes fenntartásához szükséges – finanszírozási kérdésekben való tisztánlátás” – mondta Topor Balázs, az egyik bank kisvállalati termékmenedzsment vezetője, a konferencia egyik előadója.

hirdetés

“A tapasztalatok azt mutatják, hogy az országkockázati felártól a makrogazdasági jelenségeken át, a konkrét vállalatfinanszírozási problémákig széles összefüggéseket kell átlátnia napjainkban egy vállalkozónak.” Topor Balázs azt is elmondta, hogy a pénzügyi szolgáltatóknak manapság már nem elég csak magas színvonalú termékeket, és szolgáltatásokat kínálni, hanem tanácsadással is segíteni kell ügyfeleiket.

A konferencia előadói a fentiek mellett a kisvállalatok pénzgazdálkodásával kapcsolatos aktualitásokat is elemezték. A résztvevő kkv vezetők azzal kapcsolatban is információkhoz juthattak, miképpen vehetnek igénybe különféle vállalati hiteleket, pénzforgalmukhoz leginkább illeszkedő számlaszolgáltatásokat, továbbá egyéb költséghatékony pénzügyi szolgáltatásokat.