Könnygázt vetettek be menekültekkel szemben

Dulakodás alakult ki a röszkei táboron belül szerda délelőtt, a rendőrség könnygázt is bevetett a rend helyreállítása érdekében a menekültekkel szemben – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

hirdetés

A dulakodás feltehetően a tábornál forgató egyik televíziós stáb hatására alakult ki, a migránsok beszélni szerettek volna velük. Sajtóinformációk szerint körülbelül 200-an vettek részt a rendbontásban.

A rendőrség nagy erővel vonult a helyszínre, és a rend helyreállítása érdekében könnygázt is bevetett, így rövid idő alatt sikerült lecsillapítani a menekülteket és helyreállt a rend a röszkei hangárnál, ahol a zöldhatáron elfogott menekültek 24 órán át tartózkodnak, ezalatt felveszik az adataikat és ujjlenyomatot vesznek tőlük. A menekültek közül sokakban okoz feszültséget az ujjlenyomatvétel, feltehetően erről is szerettek volna beszélni a televíziós stábbal.

A táborban délre lecsillapodtak a kedélyek, feszültség nem érzékelhető, a megszokott rendben folyik a munka, és a regisztrált migránsokat buszokkal szállítják el.