Konzorcium végzi a pécsi síkosság-mentesítést

Sajtóközlemény: “A Pécs Holding Zrt. megbízta 2010. november 17-étől a „Pécsi Síkosság-mentesítési Konzorcium 2010.” elnevezésű vállalkozási együttműködést a pécsi közutak gépi síkosság-mentesítési és hó eltakarítási feladatainak ellátásával. A konzorcium vezetője a BIOKOM Kft. és további két tagja a BS-AXIS Kft. és Guhr György egyéni vállalkozó.

hirdetés


Pécs Város hatékony, gyors és költségkímélő hó- és síkosság-mentesítése érdekében 2010. november közepétől egy konzorcium látja el a téli időszakban ezt az igen fontos közérdekű helyi szolgáltatást. A három, együttesen megbízott tag részvételével megszületett szerződésnek köszönhetően Pécs területekre lett felosztva.

A kiállási idő rövidülni fog, mert a tagok között területi munkamegosztás jött létre így a járművek három, különböző, az adott feladathoz legközelibb telephelyről fognak indulni. A védekezési munkálatok – a korábbi évekhez viszonyítva – a rövidebb kiállási útvonalak miatt gyorsabban megkezdhetők és elvégezhetők.

Az esetleges szélsőséges időjárási viszonyokra több gépből álló járműpark, nagyobb létszámú gépjárművezetői állomány és fokozott mennyiségű szóróanyag-készletek állnak a város rendelkezésére.

A szolgáltatás biztonságát növeli a BIOKOM Kft. által biztosított fedett szóróanyag-tároló is, amely az utakra szánt anyagot úgy képes befogadni, hogy az azonnal felhasználható legyen. A gépjárművek GPS alapú követése lehetővé teszi a munkafolyamatok hatékony irányítását, az estleges szélsőséges időjárási viszonyok által teremtett rendkívüli helyzetek, problémák megoldását és megkönnyíti az ellenőrzést.

Az együttműködő cégek felkészültek – szakemberekkel, gépjárművekkel illetve megfelelő szóróanyag-tároló kapacitással és készlettel – a téli feladatok ellátására.”

Forrás: Pécs Holding Zrt. és BIOKOM Kft.