Koronavírus: nem mindegy, honnan tájékozódunk

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapja

Hivatalos forrásokból való tájékozódásra int a városháza a koronavírus kapcsán.

“Tekintettel arra, hogy a koronavírus a szomszédos országokban is megjelent, Pécs város vezetése a mai napon áttekintette az érintett hatóságokkal és a Pécsi Tudományegyetem képviselőivel a kialakult helyzetet” – áll a városháza közleményében.

“Mind a hatóságok, mind az egyetem teljes körű tájékoztatást nyújtottak az önkormányzat felé az általuk végzett tevékenységről, amelynek fókuszában a megelőzés áll.

Ennek értelmében arra kérjük Pécs lakosságát, hogy fokozottan figyeljen a higiénére. Pécs önkormányzatának cégei és intézményei ezt segítendő fertőtlenítő folyadékot adagoló automatákat szereltek, illetve szerelnek fel az általuk üzemeltetett forgalmasabb helyiségekben. Ezek használata és a higiénés tanácsok megfogadása azért is hasznos, mert bár a koronavírus nincs jelen sem Pécsett, sem az országban, ezek az influenza és más fertőző betegségek megelőzésében is segítséget nyújtanak.

Pécs önkormányzata folyamatosan nyomon követi a koronavírussal kapcsolatos információkat, az érintett szervek tevékenységét, a lakosságot pedig folyamatosan és precízen tájékoztatja a fejleményekről és esetleges teendőkről. A lakosság számára is azt javasoljuk, hogy a vírussal kapcsolatban megbízható, hivatalos forrásokból tájékozódjon, és mindenekelőtt a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lévő információkat, szakmai tájékoztatókat kísérje figyelemmel” – olvasható a közleményben.

Hirdetés