Lezárások lesznek Vasason

Hétfőn indulnak az ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai Pécs-Vasason a Berkenyés utcában. A településrész tározóját töltő vízvezetéket újítja meg a Tettye Forrásház Zrt. az elkövetkező hetekben, az elöregedett PVC cső az elmúlt három évben több mint hússzor hibásodott meg – közölte lapunkkal a Tettye Forrásház Zrt.

hirdetés

“A várhatóan szeptember 30-ig tartó rekonstrukciót csőbefűzéses technológiával végzik a szakemberek, összesen 645 méternyi korszerű, strapabíró kemény polietilén vezetéket fűznek be a régi, 300 mm átmérőjű csőbe. Így elkerülhető a teljes útfelbontás, csak szakaszosan váltják egymást a munkagödrök az utcában. A szolgáltató új csomópontokat is kiépít a vezeték mentén, ennek eredményeként jelentősen javul a rendszer biztonsága, és egy esetleges meghibásodásnál kevesebb fogyasztó érintettségével végezhető a javítás.

Mivel a vezeték az úttest közepe alatt fut, a munkagödröknél teljes szélességben lezárják az utat, ezért a Berkenyés utca mindkét irányból zsákutca lesz, a parkolás azonban nem akadályozott. Kérjük az arra haladókat, fokozott óvatossággal közlekedjenek az úttesten zajló munkavégzés miatt!

A munkálatok alatt a vízellátás biztosított, a Berkenyés utcában lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleket a Tettye Forrásház Zrt. szórólapokon is értesíti. A rekonstrukció során emellett még a Fenyő utcában fordulhat elő átmeneti nyomáscsökkenés csúcsidei fogyasztás esetén” – írják a közleményben.