Kóstoljon portugiesert!

A Pécsi Borozó szerkesztősége, Pécs város támogatásával második alkalommal szervezi meg április 25-26-án az egész Közép-Európában méltán elterjedt bor, a portugieser nemzetközi fajtaversenyét Pécsett.

hirdetés

A borvilágban csak ritkán reflektorfénybe kerülő fajta tavalyelőtt villányi borokkal, kóstolóként szerepelt Pécsett, tavaly már több ország részvételével bővítették a mezőnyt, és idén újra nemzetközi versenyben szerepel a Zsolnay Negyedben.

A Portugieser du Monde elnevezésű esemény első napján nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett vörösborok. A legnépszerűbb program kétségkívül a közönség számára is nyilvános kóstoló lesz 26-én a Zsolnay Negyed E78-as termében.

A rangos nemzetközi versenytapasztalatokkal bíró zsűritagok idén Németországból, Lengyelországból, Spanyolországból, Olaszországból, Chiléből, Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából és természetesen Magyarországról érkeznek Pécsre. A nemzetközi szakértők, a több országból érkező mintegy 60 féle bor garancia arra, hogy nemzetközileg és idehaza is sokan meegismerjék a portugiesert és Pécset.