Kövér László titkos beszédében az ellenzéket nevezte a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek

A Direkt36 birtokába került, zárt ajtók mögött elmondott beszédében a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok volt, és jelenlegi vezetőinek az Országgyűlés fideszes elnöke arra utalt, hogy a kormánypárt politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt.

Tavaly februárban tartották meg a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulóját. Az eseményen jelen volt, és zárt ajtók mögött beszédet is mondott Kövér László, az Országgyűlés kormánypárti elnöke. Ennek a beszédnek a hanganyaga került a Direkt36 birtokába – számolt be a Telex.

A beszédében – az ellenzékkel kapcsolatban a negatív jelzőkkel egyébként sem fukarkodó – Kövér Kun Béla mozgalmához hasonlította politikai ellenfeleit, szerinte ugyanis az uniós és a NATO-tagságban is „az elődeik által több mint 100 éve megkezdett és általuk is immár harminc éve folytatott osztályharc internacionalista segítséggel történő, számukra kedvező lezárásnak lehetőségét látják.”

Az Országgyűlés elnöke a Fideszt mint egy önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodó politikai erőt festette le, míg az ellenzékre utalva azt mondta,

„az önfeladó állam és az önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.”

Ezt követően tette a következő kijelentést:

„Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely ma Magyarországot fenyegeti.”

Kövér azt is elmondta, hogy a legerősebb aggálya a nemzetbiztonsági szolgálatok munkájával kapcsolatban a magyar politikában gyökerezik.

Bár tavaly februári titkos beszédében a házelnök nem nevezett nevén egyetlen magyar politikust vagy pártot sem, egyértelműen az ellenzékről beszélt mint nemzetbiztonsági kockázati forrás.

A beszédben nem hangzott el konkrét „utasítás”, hogy mit vár el a szolgálatoktól Kövér. Az azonban tény, hogy idén nyáron kiderült, az állam egy izraeli kémszoftver, a Pegasus felhasználásával hallgatott le számos ellenzéki politikust, az ellenzékhez köthető üzletembert és több független újságírót is.

A Direkt36 Kövér beszédéből részleteket is közölt: