Közel 50 ezer életveszélyes karácsonyi égősort foglaltak le

A közelmúltban az NFH és a NAV Fejér Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága együttes fellépésének köszönhetően soha nem látott mennyiségű, 44.500 darab áramütés – és égésisérülés-veszélyes fényfüzér, továbbá 4.800 darab elektromos melegvízpárna forgalomba hozatala hiúsult meg.

hirdetés

A vámhatóság riasztására reagálva a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai október elején ellenőrzést tartottak a Fejér megyei vámudvar területén, mely keretében a dokumentációhiányos és azonosítójel nélküli villamossági termékekből mintát vettek.

A minták biztonságossági vizsgálatát az NFH akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriuma végezte el, és megállapította, hogy a termékek nem felelnek meg a termékbiztonsági követelményeknek, ugyanis a fényfüzérek égési sérülés- és áramütésveszély, a melegvízpárnák pedig áramütésveszély súlyos kockázatát hordozzák magukban.

Az illetékes Felügyelőség a fenti, belföldi forgalom számára vámkezelni kért termékek forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltotta.