Közel nyolcszázezer forint jut pécsi iskolákba

Huszonnégymillió forintot fordít a kormány a sajátos nevelési igényű tanulók tankönyvtámogatására – közölte az oktatási államtitkárság pénteken. Ebből 781 244 forintot kapnak pécsi önkormányzati fenntartású intézmények.

hirdetés

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a napokban bírálta el a sajátos nevelési igényű tanulók tankönyvtámogatására beérkezett igényeket. A miniszter döntése alapján az önkormányzati fenntartók több mint 22,4 millió forint, a nem állami intézményfenntartók csaknem 1,5 millió forint, egy központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézményfenntartó pedig mintegy 100 ezer forint tankönyv-támogatási hozzájárulást kap, benyújtott igényei alapján, hatékonyan segítve ezzel a sajátos nevelési igényű tanulók oktatását.

A 24 millióból Pécsett hat önkormányzati fenntartású intézmény összesen 781 244 forintot kap. Támogatást nyert az Éles Mátyás Iskolaközpont, a Megyervárosi Óvoda Általános Iskola és Gimnázium, a Városközponti Óvoda Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, a Kodály Zoltán Gimnázium, valamint a Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola.

Támogatást igényelhettek a helyi önkormányzatok, a közoktatási feladatot ellátó nem állami, nem önkormányzati intézmények, illetve a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói a fenntartásukban lévő közoktatási intézmények 1-13. évfolyamain, a szakiskolák 9-10. évfolyamain és a szakképzési évfolyamokon a nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő sajátos nevelési igényű tanulók létszáma alapján.