Közgyűlés: Domingót tünteti ki a város

Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt február 17-i ülésén a város közgyűlése. A napirendi pontok között szerepelt a jegyző távozásával kapcsolatos teendőkről, a 2011-es költségvetésről, a filharmonikusok új vezetőjének kinevezéséről szóló előterjesztés is.

A közgyűlés első napirendi pontjai között szerepelt a város 2011-es költségvetése. Páva Zsolt polgármester felvezető beszédében elmondta, azt kéri, napolják el a büdzsével kapcsolatos döntést. Mint mondta, az indokok között szerepel, hogy számos jogszabályi változás történt az elmúlt hónapokban, amely megnehezítette a tervezési munkát, egyes esetekben nem hagyott elég időt a büdzsé finomhangolására.

Hozzátette: egy olyan költségvetést szeretne a városvezetés, amely őszinte, szembe néz a tényekkel. Ennek kidolgozásához március közepéig kért időt, így a büdzsét a következő hónapban, 17-én tárgyalják majd.

Frissítve (10:13)

A zárt ülésen július 1-től újabb öt évre megválasztották Horváth Zsoltot a Pannon Filharmonikusok igazgatójává. Mint azt lapunknak a régi-új igazgató elmondta, eddigi szakmai programját kívánja folytatni, ám a jövőbeni munkát nagymértékben meghatározza majd az a tény, hogy a Kodály Központtal is szoros együttműködésben kell dolgoznia a zenekarnak.

Szintén a zárt ülésen döntöttek arról, hogy a januárban alapított “Pécs Város Kulturális Nagydíja” 2011. évi kitüntetettje Plácido Domingo lesz.

Frissítve (10:34)

Dr. Papp Judit címzetes főjegyző a jövőben a kormányhivatal vezetőjének felkérésére elhagyja a pécsi városházát, s a Baranya Megyei Kormányhivatalnál folytatja pályafutását. A közgyűlés ennek kapcsán döntött arról, hogy megszünteti Papp Judit közszolgálati munkaviszonyát. A jegyzői posztra tavasszal pályázatot írnak ki.

Megválasztásáig Pécs aljegyzője látja el Papp Judit feladatait. Páva Zsolt mellett a közgyűlés minden szereplője köszönetet mondott a jegyző asszony eddigi munkájáért. Nyőgéri Lajos (MSZP) azon véleményét fogalmazta meg, hogy nem áthelyezték, hanem eltávolították a jegyzőt. A polgármester visszautasította a vádakat, s leszögezte: Papp Judit
döntése volt, hogy elfogadja a felkínált lehetőséget.

Frissítve (10:46)

A közgyűlés döntött arról, hogy a Pécsi Harmadik Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének június 30-ig, határozott időtartamra, Vincze János jelenlegi igazgatót választja meg. Arról is határoztak a honatyák, hogy Arad és Pécs testvérvárosi együttműködését 2011-ben is kulturális programmal töltik meg; az év során az erdélyi városban pécsi, nálunk pedig aradi művészek mutatkozhatnak be.

Frissítve (10:57)

A közgyűlés röviddel tizenegy óra előtt befejezte munkáját.

hirdetés

Hirdetés