Kreatív alkotótermeket adtak át Pécsett

Két alkotótermet adtak át minap a Pécsi Kulturális Központban. A Keresztény Béláról elnevezett kreatív zeneszobát és a Weöres Sándor Könyvtárat és Kreatív Alkotóteret ünnepélyes keretek között avatták fel. A két helyiséget az Apolló Kulturális Egyesület működtetésében hozták létre.

hirdetés

Zene- és könyvtárszobával bővült a Pécsi Kulturális Központ, ahol a tehetséggondozásé lesz a főszerep az Apolló Kulturális Egyesület munkájának keretein belül.

Az eseményen jelen volt Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Bagossy László Csokonai Vitéz Mihály – díjas drámatanár, és Tóth Zoltán, az Apolló Kulturális Egyesület elnöke.

szivárvány gyerekház, alkotói tér, hl06

Bagossy László hosszasan megemlékezett a terem névadójáról, Keresztény Béláról, illetve Weöres Sándorról és elévülhetetlen érdemeiről, melyekkel a város gazdagodott a hosszú évek során.

Elmondta, a tehetségek nem feltétlenül csak akkor jelennek meg, ha alkalmas hátteret kínál a hozzá a környezet, képes megteremteni is azt magának.

Amit születésünkkor kapunk, az az adottság, ha helyesen használjuk, az a tehetség – zárta beszédét.

Hoppál Péter többször kiemelte a lokális identitás szerepét és fontosságát, és ennek megőrzéséért mondott köszönetet a tizenöt éves Apolló Kulturális Egyesületnek.

Elmondta, napjainkban, mikor a kulturális értékek hanyatlóban vannak és értékvesztés fenyeget, elengedhetetlen, hogy az Apollóhoz hasonló civil szervezetek megmutassák magukat és jelentőségteljes munkájukat a társadalomban.

Pécs telis-tele van – és volt – géniuszokkal, akikre szüksége van a városnak a helyi értékek megőrzéséhez.