Küszöbön a szociális életpálya bevezetése

A kormány továbbra is elkötelezett a szociális életpálya bevezetése mellett, ezért tárgyal a minisztérium az ágazati szakszervezetekkel majdnem egy éve – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel azt követően, hogy Balog Zoltán a szociális ágazatban dolgozók képviselőivel egyeztetett.

hirdetés

A közlemény szerint az emberi erőforrások minisztere szerdán hivatalában fogadta a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatott szakemberek képviselőit.

A tárca vezetője a szociális életpálya bevezetéséről, ennek részeként a bérrendezésről, és az érdekegyeztetés kereteiről tárgyalt a szervezetekkel – tették hozzá.

A megbeszélésen a miniszter kiemelte, hogy a szociális ágazatban dolgozók keresetének növelésére, valamint a végzettséget és a munkatapasztalatot figyelembe vevő bérrendezésre irányuló törekvéseket a tárca méltányosnak ítéli.

A szakszervezeti vezetők beszámoltak arról, hogy a szociális ágazat alacsony bérei komoly feszültséget jelentenek a szakmában – írták.

A szociális életpálya bevezetésének célja, hogy hosszú távon kiszámítható, kiegyensúlyozott, a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatottak munkáját anyagi és erkölcsi értelemben is jobban elismerő rendszer jöjjön létre – áll a közleményben.