Lájkolja ön is a belvárost!

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megújult közparkokhoz kapcsolódóan szervezett meg az Urbanista Konzorcium eddig több mint egy tucat, a közösségi terek népszerűsítését célul kitűző rendezvényt.

hirdetés

A Pécs Holding Zrt. korábban is több, a belvárost ismét Pécs vérkeringésébe bekapcsoló akciót szervezett. A cél az, hogy a megyeszékhely szívébe beengedett bevásárlóközpont helyett a történelmileg kialakult városmag ismét élettel teljen meg.

A konzorcium április 21-ére szervezett programjába a holding mellett a Pécsi Városfejlesztési Zrt., a kereskedők, az éttermek is bekapcsolódnak, de építészek, művészek és kerékpár-egyesületek is részt vesznek.

A Király utcában, a Ferencesek utcájában, a Színház téren, valamint a Vasarely téren lebonyolítandó a „BELVÁROS.LIKE – Formáld saját arcodra Pécs belvárosát” című rendezvényen bemutatják a városrésszel kapcsolatos ötletpályázatokat, valamint beszámolnak a témában eddig lezajlott fórumokról is.

A program különlegessége az, hogy a résztvevőknek módjuk lesz véleményük kifejtésére több témakörben is a Király utca üres üzleteiben kihelyezett ötletfalakon. Az eseményhez kapcsolódó üzletek, boltok, kereskedők, éttermek pedig különféle ajánlatokkal várják majd a résztvevőket.